Dream projects for summer sewing

Drömprojekt att sy i sommar

För några veckor sen firade jag att jag jobbat med Threads by Caroline i hela 5 år! Det var så roligt att blicka tillbaka på vad som hänt under åren. 

Jag hade också en tävling i min Facebookgrupp, Threads by Caroline - Sew and Tell, där medlemmarna kunde berätta om sina drömprojekt att sy i sommar. Jag valde 12 vinnare som jag tyckte på olika sätt hade väldig inspirerande syplaner. Och här kommer nu de sex 1:a-prisvinnarnas bidrag!

Vi börjar med att titta på vad Malin P har för idéer!:.

"Sommarens drömprojekt är att få ihop set till mig och dottern (kanske även sonen om tid finns) att bära på vår planerade utflykt till legoland. Har länge sneglat på Hanna, och tänker att det vore så fint ihop med Emma. En croppad Hanna i legogrön college tillsammans med en svart (kanske viscose?) Emmaklänning. 

Emma tänker jag mig till mig själv. Klurar på om Emman ska få knappar i Legos alla färger eller inte...Till dottern en Billy och betty i glada färger ihop med ett par gulorangea Lo leggings och en svart Emma kids. Färgsprakande somrigt med cleant på samma gång hoppas jag.".

Vilka härliga idéer! Det tror jag vore superfint, så kreativt. Och såhär funderar Joa V:

.

.
"This summer we have a party of our grandparents, they are 40 years married. For my girls (5 years and 2 years old) I want to make a nice party outfit.
I'll make both a Amelie dress, with a summery, flowery jersey from Tygdrömmar. I'll add some lace on the sleeves and the bow 'll be in the color light marsala.
To make sure they can wear the dresses the whole day, I will also make two Frankie sweatshirts of college for the evening or when it's cold. For the biggest girl in curry with a little dot and I'll make a flutter of lace. For the little girl a Frankie inn the color light marsala with a bow (or maybe more) in the jersey of the dress. So they'll be really summer party ready!
We just dream of a nice party in a beautiful garden with lots of flowers everywhere."
.
That sounds really lovely! I hope you'll have a beautiful party!
Now let's look at what Jesseca H is planning...
.

"Det här är mina projektdrömmar för sommaren. Jag har drömt om Caroline blus/klännings mönstret sedan det släpptes och vill sy alla modeller i olika linne och lin-mix tyger, finns inget vackrare och behagligare än linneplagg som bara blir vackrare och skönare med tiden. Detta vill jag sy till både mig och min 12-åriga dotter. Sen har jag ju också en liten bebis-tjej som dreglar otroligt mycket just nu så till henne vill jag sy en massa söta Max & Mira dregglisar, i med olika Jerseytyger på ovan och undersidan och söta spetsdetaljer"..
.
Det låter ju så fint! Jag älskar också linne!
Nu kikar vi på vad Jenny T har för idéer: 
.

"Mitt sommarprojekt blir matchande kalaskläder till mina 4 barn. Jag fick tips om dina mönster för några månader sedan och tycker de jag provat är så bra Nu vill jag utöka svårighetsgraden och sy klänning Victoria till mina två äldsta och byxdress Victoria till min yngsta tjej. Lillebror tänkte jag modifiera Victoria för så det blir hängselbyxor med kors i ryggen. 

För kallare dagar har jag tänkt komplettera med Billy och Betty till dem alla 4:a. Vi älskar blått så olika blå motiv i Jersey och collage utgör basen som blandas så att ingen får lika men alla ändå hänger ihop. Underbara träknappar i ryggen och mjuka bommulsspetsar längst ut på axelvolangerna kommer göra pricken över i .

Sedan kan skolavslutning, midsommar och födelsedagskalas komma ihop med en härlig svensk sommar."

.

Jag blir så imponerad! Va kul att sy matchande, men ändå unika, kläder till alla fyra.

Fanny S har dessa syplaner:

 .


"Efter sommaren återvänder jag till mitt jobb efter en föräldraledighet, så mitt drömsyprojekt i sommar är att fylla min garderob till bredden med Caroline wraps och Linnea toppar! Jag har hittills endast sytt en Caroline med puffärm i underbar bäckebölja som just nu är det mest använda plagget i min garderob. Jag fick mersmak och skulle vilja lära känna fler tygsorter! 
På listan för vilka varinter jag skulle vilja sy hittar vi bland annat en puffig peplumbakelse i broderad vit bomull, en stilig linnekreation och en somrigt blommig cropad midsommardröm med matchande omlottkjol." 
.
Åh nu vill jag ju också sy fler omlottplagg! Stort lycka till!

Sist men inte minst, så här tänker Malin S: 

"Att planera små mini-kollektioner är fantastiskt kul och det är så mycket man vill sy! Nu när sommaren närmar sig kommer det äntligen finnas mer tid att sitta framför symaskinen! En av de saker jag är mest stolt över hittills av det jag sytt är av ditt mönster i form av dotterns Elsa&Elliot kappa i softshell. Ett av de mest avancerade projekten jag dittills tagit mig an och första gången jag provade sy i softshell, men med dina tydliga beskrivningar gick det som på räls att sy! 

Det har även blivit bland annat både flera Billy & Betty, Ester & Elliot och Veror till barnen under senast året. Sömnadsbeskrivningen, passform och inspirerande bilder bidrar till att man gärna fortsätter sy av dina mönster. Till mig själv har det blivit flera Hanna som är ett superhärligt mönster. Det går ju lätt att fylla en garderob med Threads by Caroline-mönster!

För många månader sedan köpte jag ett prickigt jacquard tyg som jag såg framför mig bli matchande Elsa & Elliot kappor till mina två döttrar så denna sommarkollektion fick utgå från just den idén med det tyget. Så jag planerar för en kollektion att kunna använda i det typiska svenska sommarvädret - lite ruggigt och halvljummet.

När man ändå syr en kan man lika gärna sy två av varje så givetvis dubblar vi även byxorna Tyra & Todd som är ett mönster jag kikat på länge men ännu inte har där paperbag-midjan lockar att testa! Enfärgat tyg med små prickar på gör att det går att kombinera med mycket men ändå blir lite liv i tyget. För de kyligare sommarkvällarna får det bli Frankie-tröjor, ett mönster som ligger här hemma redo att testas. Även där föll valet på enfärgat men med volang-versionen av tröjan för att liva upp lite. Kanske vill yngsta dottern hellre ha varianten med fickor att samla skatter i dock!

Det gäller ju att kunna passa på att njuta av värmen när den väl behagar dyka upp så självklart får det då också bli varsin Alice i härligt blommigt tyg som jag fastnade för direkt när jag såg det hos Tygdrömmar Sist men inte minst så tänker jag även sy till mig själv, klart att mamman också ska få ta del av det här projektet tänker jag och har beställt hem ett melerat blått ottoman-tyg för att kunna gosa in mig i en croppad Hanna då man aldrig kan få för många Hanna-tröjor tänker jag! Just den croppade modellen har jag inte testat ännu."

Vilka härliga idéer! Ja men nu finns ju rätt många mönster att välja på, det är kul!
Tusen tack till alla 1:a-prisvinnare för att ni delar med er av era drömsyprojekt!