Ester & Ebbe pattern hack

Ester & Ebbe med halvpolo

Idag får vi välkomna en ny gästbloggare, Jenny Ädel, som skriver för att visa en superfin mönstermodifiering hon gjort med Ester & Ebbe. Ester & Ebbe är ett av våra gratismönster som man får tillgång till när man prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Tusen tack Jenny för att du visar hur du gjorde!


***

Jag tycker det är så spännande att få skriva detta blogginlägg och jag skall här dela med mig av en modifiering jag gjorde av mönstret ”Ester & Ebbe”.

Idén kom till mig när jag sydde dammönstret ”Linnea” och kände att jag ville sy en likadan till min dotter. Jag utgick från ”Ester & Ebbe” för att jag tycker det är en bra modell på tröja till barnen.

 

Jag började med att skriva ut och tejpa mönstret som vanligt enligt stegen i Carolines mönsterbeskrivning. Men när jag klipper ut mönsterdelen för framstycket höjer jag framstycket för att få halvpolon lite närmare halsen än den ordinarie halsringningen på Ester & Ebbe. Jag valde att höja mitt fram 6 cm och snedda ringningen ut mot samma punkt som mönstret är vid axeln.

 

Jag fortsätter enligt beskrivningen att klippa ut mönstrets övriga delar i tyget. Ingen annan justering krävs. Sy ihop mönstret enligt steg 1 i mönsterbeskrivningen och när detta är gjort mäts halsringningens omkrets, vilken i mitt fall blev 36 cm och jag tar detta mått x 0,8 för att få fram hur lång man behöver klippa halvpolons mönsterbit. På min tröja blir det måttet 36 x 0,8 = 28,8cm. Jag lägger till sömsmån när jag klipper ut denna bit. Jag klipper denna bit 8cm på höjden och 30 cm på längden.

 

Här viks halvpolon räta mot räta (på samma sätt som en vanlig halsmudd) så att kortsidorna möts. Nåla och sy kortsidan. 

Vik halvpolon med avigsidorna mot varandra och så att långsidorna möts och pressa med strykjärnet. 

Nåla fast polon i halsöppningen och sy fast.

 

Härifrån följer jag bara resten av mönsterbeskrivningen för att fullfölja polotröjan!

Tack för att jag fick dela med mig av min modifiering. 

 

Tack igen för detta Jenny! 

Missa inte att spana in Jennys instagramsida för mer inspiration.