Lo leggings with pockets

Lo leggings med bakfickor

Josefine har sytt snygga leggings med hjälp av vårt symönster Lo, med bakfickor från mönstret Ester & Ebbe. Jag bad henne visa och skriva om hur hon gjorde, hoppas ni känner er inspirerade!

Ett sätt att piffa till sina Lo leggings är att sy på bakfickor. Dessa kan man såklart rita själv. Eller så är man lat och använder mönstret för bröstfickan från Ester & Ebbe (gå med i Carolines Facebook grupp för att få tillgång till Ester & Ebbe gratis). I denna beskrivning har jag sytt ett par Lo Ieggings i stl. 98 och även använt den mindre storleken på bröstfickan.

Du behöver ditt leggings-mönster samt sidan 11 och 12 från Ester & Ebbe. Välj storlek på fickan, rita av och klipp/skär ut två stycken i ditt tyg. Jag hade ett tyg med stora figurer så jag såg till att få dem centrerade på fickan (enhörningen var för stor för fickan så jag valde en glass och en glassdrink).

Om du vill ha mellanlägg så rita också av den delen samt klipp ut. Jag köpte en hel rulle mellanlägg avsett för väsksömnad för flera år sedan som jag fortfarande nöter på. Det är egentligen för tjockt och inte alls stretchigt, men jag klipper ut en ram så att jag har en kant att stryka mot samt mellanlägg under sömmen. Inte alls "enligt regelboken" men det fungerar för mig. Du kan annars stryka mellanlägg på hela fickans avigsida, förutom sömsmånen. Stryk och vik in kanterna på fickan enligt beskrivningen för Ester&Ebbe.

Jag placerade mina fickor ca 3 cm från mittbak (dvs fickan kommer hamna 2 cm från mittsömmen) och ca 3 cm från muddlinjen. Nåla fast eller använd limpenna (eller barnens limstift, funkar lika bra).

Sy fast fickorna på leggingsdelarna innan du syr ihop leggingsen.

När du syr fast fickan kan det vara bra med något stabiliserande underst. Här har jag använt en bit rivbart mellanlägg (som man använder till maskinbroderi) men tex kaffefilter eller smörpapper kan funka. Det river man bort när sömmen är sydd.

Stort tack Josefine för att du delade med dig av hur man kan sy leggings med bakfickor! Kolla gärna in Josefines instagramsida!