NEWS! Alice top & dress

NYHET! Alice topp & klänning

Möt Alice: en topp och klänning med en trendig knytning i framstycket. Det här mönstret har jag planerat länge för och det känns jättekul att släppa det nu. Jag såg det länge som ett sommarplagg, men har sytt flera långärmade varianter i college och känner att det passar lika bra för den kalla säsongen. Men min personliga favorit är den kortärmade toppen, den är så tuff och söt på samma gång!

Alice har en ledig passform vilket gör att den kan passa det växande barnet länge. Det går utmärkt att sy i både jersey och college, gärna med tyg som har minst 30% stretch. Det ingår en guide för hur du utvärderar ditt tygs stretchförmåga. Detta är en NYHET i detta symönster, som jag kommer att fortsätta med: att inkludera en stretchguide som kan hjälpa dig att välja rätt storlek baserat på tygets egenskaper.

Alice har kantband i halsringningen, samt på de korta ärmarna. Att sy kantband avskräcker en del som inte testat det ännu, därför har jag varit extra tydlig i det medföljande häftet, när jag beskriver steg för steg hur man kantar halsen och ärmarna utan att använda bandkantare.

Dock vill jag även slå ett slag för just bandkantare! Personligen tycker jag de gör sömnaden så mycket roligare! Det går snabbare och resultatet blir många gånger snyggare.

Hoppas ni gillar detta nya symönster! Jag erbjuder 20% releaserabatt på mönstret under första veckan, alltså fram till och med torsdag 15/3.

Nästa vecka kommer jag att skriva ett nytt inlägg här och visa bilder från mina testsömmerskor!