Olivia pattern hack

Olivia mönstermodifiering

Idag tänkte jag dela med mig av en superfin modifiering av Olivia-mönstret. Här utgick jag från mönsterdelarna till tunikan och kortade av för att göra en topp. Jag blev grymt nöjd!

Den här toppen är i storlek 104. Jag mätte direkt på min dotters kropp och kände att 29 cm längd från halsringningens mitt skulle bli lagom. Jag ville ha en ganska kort topp. Jag drog av 3 cm för brodyren som jag skulle fålla med, och lade till 1 cm för sömsmån. Det landade i att jag fick dra av 15 cm på tunikans längd (på fram- och bakstycket). Detta var alltså i storlek 104.

Bilden nedan visar hur jag ritade upp en ny linje på tunikans framstycke. Man gör likadant på bakstycket.

Mitt tips till dig är att mäta direkt på barnet, eller jämföra med en tröja i barnets garderob som du tycker har en bra längd. Glöm inte lägga till ett par cm för att fålla toppen.

Det vackra tyget är sponsrat av Wcollection, och finns att köpa här.

Om du är osäker på hur man fållar med brodyr/spets så har jag en instruktion här.