Sew a crop hoodie

Sy en croppad hoodie

Min 7-åring önskade att få en croppad hoodie, och visst de finns ju att köpa för inte så hemskt mycket pengar. Men det är ju inte därför du är här, eller jag, eller hur? :) 

När vi syr barnens kläder kan vi ju skapa precis den passform de och vi vill ha, i exakt den design vi vill ha. Vi kan lägga till detaljer, eller tänka less is more. Precis det som barnet trivs bäst i.

Min dotter fick välja ett jerseytyg från min tyghylla och bestämde sig för detta från Elvelyckan Design, samt ett enfärgat svart jerseytyg till luvans foder.

Jag valde mönstret Lilly & Liam och insåg att jag inte skulle behöva modifiera alls mycket. Min dotter ville ha tröjan med luva, men Lilly & Liam kan även sys utan luva. Min dotter har stl. 128 och vi mätte direkt på hennes kropp för att lista ut hur lång vi ville ha tröjan.  

Vi bestämde oss för att förkorta den med 7 cm, och tog bort detta både från fram- och bakstycket (mönsterdel 1 och 2), men ändrade inget med midjemudden. 

En snabb och enkel modifiering som ändå resulterade i en helt annan tröja. Både mamma och dotter nöjda! 

Här är en länk till mönstret