Sew shorts with Lo leggings

Sy shorts med Lo leggings

Om man vill sy ett par shorts med nära passform kan man gärna ta till leggingsmönstret Lo! Det mönstret innehåller många varianter: midjan kan t.ex. sys med mudd eller resår. Sidosömmen är även utmärkt i mönstret (men om man vill sy med sidosöm behöver man lägga till 1 cm sömsmån där, mer info finns i beskrivningen till mönstret).

Min ena dotter har nu stl. 110/116, men jag valde att sy i stl. 122 (med resår i midjan) för att de skulle sitta lite lösare. (Glöm inte att du inte behöver göra dem lika höga i midjan om du syr en större storlek).

Från främre och bakre grenen mätte jag 8 cm ner, och i höjd med grenen, fast längs sidosömmen, mätte jag 6 cm ned. Jag ritade sedan en kurvad linje och längs denna kapade jag leggingsen till att istället bli shorts, (då inkluderas 2 cm för fåll).

Dessa mått ska nog inte tas rakt av för alla storlekar, men du kan t.ex. jämföra med ett annat par shorts i barnets garderob, och se hur långa de är ifall du mäter från grenen.

Såhär blev resultatet! Som ni ser har jag inte fållat dem utan istället gjort dem uppvikta (vikte först 1 cm, sedan 1 cm igen, pressade noga och fäste med nål och tråd på ett par ställen).

Det vackra tyget är "Hortensia pink", från WCollection Fabrics