Sew shorts with Tyra & Todd

Sy shorts med Tyra & Todd

Här kommer en härligt somrig mönstermodifiering! Ta ditt Tyra & Tydd byxmönster och sy shorts! Du kan kapa dem var du vill - de kan bli superfina både som korta shorts och lite längre shorts :) Läs nedan hur jag gjorde.

Jag sydde dessa shorts i stl. 134 till min 8-åring. De är sydda i viskosjersey med ett superfint fall. Tyget är tunt och min dotter älskar att de är luftiga och bekväma. Tyra & Todd har en hög midja - i alla fall för min fashionista till dotter som gärna drar upp dem till att sitta högt. Kanske är ditt barn mer bekväm i att låta dem sitta lägre :) 

Så hur gjorde jag?

Om du tar en titt på ditt mönster ser du att FRAM- och BAKSTYCKET har två "förläng eller förkorta här"-linjer. Den nedre av dessa finns 7,5 cm under grenen. Här delade jag mitt mönsterpapper och lade till 2 cm för fåll när jag klippte ut. 

 

 

Så om du gillar denna längd kan du göra detsamma, men kom ihåg att om du syr en storlek som är mycket mindre än 134 så blir denna längd längre på det mindre barnet, så då kan man förslagsvis skippa att lägga till 2 cm för fåll (och ändå fålla 2 cm).

Jag sydde fållen genom att helt enkelt vika in tyget 2 cm mot avigsidan. Jag pressade med strykjärn och sydde sedan en stickning (en söm från rätsidan). Jag valde en dekorativ stretchsöm med symaskinen. 

 

Som du kanske redan vet har Tyra & Todd-mönstret flera fina detaljer som är valfria att sy. Du kan sy både bakfickor och framfickor - men till dessa shorts valde jag att hoppa över båda fickorna för ett snabbare syprojekt. Mönstret innehåller även en paperbag-midja men här sydde jag det vanliga midjebandet. 

 

Visa och inspirera!

Jag hoppas du blev inspirerad att sy shorts med Tyra & Todd och jag skulle älska att se vad du skapar! Dela gärna dina bilder på Instagram och tagga med #tctyraandtodd och #threadsbycaroline <3