Sew thermal underwear

Sy underställ till barnen

För några veckor sen bestämde jag mig för att sy ett underställ till min 6-åriga dotter. Underställ i ull kan vara dyra att köpa och jag visste att jag lätt kunde sy dem själv (känslan!).

Jag hade redan det perfekta tyget, merinoull i en ljusrosa färg, från Stoffbutikken. Det är så mjukt!

De symönster jag valde att använda var Lo leggings till byxorna, och Lilly & Liam till tröjan. Båda dessa symönster är unisex och passar jättebra till pojkar med.

Att välja storlek fick jag fundera ett tag på eftersom den rekommenderade tyg-stretchmängden till dessa mönster är 40%, men merinoulltyget hade 80% stretch. 

Om du är osäker på ditt tygs stretchmängd, använd gärna stretchguiden som finns i alla våra mönster. 

Min dotters nuvarande storlek är 122 (midjevidden är dock lite större), så med Lilly & Liam-tröjan ritade jag av storlek 122, med längden från stl. 128 (för lite mer växtmån). Till byxorna ville jag ha mer vidd än leggings normalt har, och mer växtmån, så jag valde att rita av stl. 128 i längd och 140 i vidd. 

Både jag och min dotter blev supernöjda med hennes underställ, det kommer verkligen hålla henne varm under kalla vinterdagar. Ett så mjukt och bekvämt underställ! Passformen blev precis så som jag hade önskat. Löst sittande men inte bylsigt.