Sewing room inspo

Inspiration syrum!

Jag bestämde mig för att förbättra mitt syrum/arbetsrum med en ny möbel, närmare bestämt ett skåp där jag kunde förvara framför allt tyger (för på något sätt spelar det ingen roll hur mycket jag syr, tyghögarna bara växer?!). 

Låt mig visa mitt rum! Jag älskar det verkligen och trivs så otroligt bra här. Det finns förbättringspotential såklart men i det stora hela är jag så tacksam för detta rum. 

Jag har ett sybord (till vänster), ett databord (till höger) samt ett klippbord och en massa förvaring för symönster och tyger. 

Här har vi det nyaste tillägget; skåpet till vänster om mitt sybord. Älskar att det har glasfönster så att jag kan se tygerna, dock inser jag att detta även kräver viss ordning framgent :)

Framför allt syr jag med dessa tre maskiner: en covermaskin, en overlock och en symaskin. 

Från vänster till höger: en Janome Coverpro 2000 CPX; en Babylock Acclaim; och en Janome Skyline S5.

Jag tycker det är så skönt att ha de tillbehör jag använder mest nära sybordet! Såsom tråd, saxar, clips, nålar, markeringspennor, limpennor, olika slags linjaler osv. Förvaringstavlan och dess tillbehör är från IKEA och kallas SKÅDIS.

Jag köpte även fler sådana här genomskinliga små lådor som jag har tråd i. Detta är så bra, och jag inser att jag behöver köpa fler! Att ha tråden i lådor med lock skyddar den från damm. Men tack vare att lådorna är genomskinliga kan jag fortfarande se tråden tydligt. 

Jag förvarar även större trådkoner i en låda i min hurts.

Så hur förvarar jag mina symönster? De mönster som är till försäljning förvaras i stora plastbackar (mönsterarken) och i tidningssamlare (sömnadsbeskrivningarna). Men de mönster jag använder själv har jag på denna hylla, i tidningssamlare och pärmar. 

När jag har ritat av mönsterdelarna i en viss storlek på mönsterpapper lägger jag de mönsterdelarna i en plastficka och förvarar i pärmar med register så att jag snabbt kan hitta dem om jag ska sy av ett mönster igen. 

 

Och så min datorhörna, här har vi den! Ganska enkel antar jag, men för att vara uppriktig är det aldrig såhär välstädat. Vanligtvis ligger högar med papper där jag skrivit mått och andra noteringar. Att konstruera symönster kräver en hel del matte och mitt sätt att jobba är att alltid skriva ner hur jag räknar. 

Arbetsplatsen är inte komplett utan teckningar från mina barn :) De sätter jag upp på detta metallnät från Lagerhaus. Sedärja! Det är inte allt i mitt arbetsrum som är från IKEA ;) 

Från Lagerhaus köpte jag även detta tillbehör till metallnätet, som jag tycker passar perfekt som förvaring av våra symönster.

 

Jag använder en tvättbag i tyg för att förvara rullar med PDF-mönster, mönsterpapper (non-woven) och mellanlägg. 

 

Sist men inte minst, strykbordet ser ni längst till vänster i bild. Det brukar flytta runt i rummet och är nästan alltid uppfällt. 

 

Tack för att ni kikade in i mitt syrum! :) Sista bilden får bli en som min 7-åring tog på mig, där jag sitter i min Emmaklänning och håller en bunt med mina symönster

Med kärlek,

Caroline