Victoria jumpsuit Summer hack

Somrig modifiering av Victoria jumpsuit

Stort tack till Madeleine som gästbloggar idag och delar med sig av denna inspirerande mönstermodifiering! 
***

Jag har länge letat efter ett mönster på en jumpsuit med ärmar och korta ben utan att ha funnit det perfekta mönstret.
Efter att ha gjort mash ups och mixtrat med flera av Carolines mönster tidigare och älskat hur de går att variera så fick jag idén om att den där jumpsuiten i mitt huvud kanske går att pussla ihop med hjälp av hennes mönster.
Efter lite funderande så blev jag än en gång glatt överraskad över hur dessa mönster kompletterar varandra - och äntligen hade jumpsuiten i huvudet kommit till liv!


Så här gjorde jag:
Jag använde mig av Victorias jumpsuitmönster, och valde att göra ett helt bakstycke med hjälp av denna tutorial: https://threadsbycaroline.com/blogs/news/victoria-without-buttons


Jag ville också att den skulle vara så sval som möjligt så jag valde att mudda halslinningen istället för att vändsy. Har även provat att sätta kantband och båda varianterna har fungerat jättebra att ta av och på utan att behöva förstora urringningen något.Benen förkortade jag bara några cm, vek sedan upp till önskad längd.
Ärmarna har jag tagit rakt av från Ester & Ebbe.


Dessa två är sydda i storlek 98 i vanligt trikåtyg med muddtyg i halslinning.


Hoppas att ni blivit inspirerade och vill prova själva. Ställ gärna frågor på instagram om ni funderar över något och tagga mig gärna om ni syr lika eller liknande - det skulle vara jättekul att se!

***

Här är några användbara länkar:
Victoriamönstret, PDF-version och tryckt version.