Victoria peplum top

Victoria peplumtopp

Hej allihopa! Idag vill jag visa er en jättefin modifikation på Victoria-mönstret. Jag blev så supernöjd med denna att jag nästan önskar att jag tagit med den i originalversionen av mönstret!

Jag har sytt en peplum topp istället för klänning. Det enda jag gjorde var att förkorta kjoldelen till önskad längd och sydde sedan klänningen som vanligt. Eftersom jag ville att den skulle vara just enkel och snabb så hoppade jag över knappar i ryggen, samt volang på livstycket.

Här har jag sytt i stl. 110, och jag valde att göra peplumen 15 cm lång*, så jag fick ta av ganska mycket på kjolens längd. Jag ändrade inget på livstycket.

Jag lade inte till 2 cm för fåll på peplumen, eftersom jag inte fållade denna, utan bara sydde på en söt bollfrans från Bibbis textil. Tycker det passade jättefint till det snygga tyget från Elvelyckan Design.

Jag gjorde peplumens bakstycke ca 2 cm längre i mitt bak.

*15 cm inkluderade alltså 1 cm sömsmån upptill, men ingen fåll nertill. I efterhand tyckte jag den blev snäppet för kort, så i stl. 110 skulle jag rekommendera att man gör peplumen 16-17 cm lång/hög (inkl. 1 cm sömsmån upptill. Ska man fålla får man lägga till sömsmån för det med).

Bilden nedan visar kjoldelen till Victoria-mönstret. Pilarna visar hur jag från flera punkter mätte 15 cm neråt och sedan ritade nya linjer för peplum: röda linjen är peplumens framstycke och blåa linjen är peplumens bakstycke.

Detta är den första av mååånga Victoria-peplums jag kommer att sy! Älskar den! Kommer absolut sy några versioner med volang och knappar med.