Wilma & Wide pattern hack

Wilma & Wide mönstermodifiering

Än en gång gästar Charlotte bloggen med bilder och beskrivning till hur hon sydde denna underbara modifiering av vårt mönster Wilma & Wide! Stort tack Charlotte för inspiration och beskrivning!

***

Något jag alltid dragit mig för att sy är blixtlås, och trots att jag sytt några stycken nu så är jag alltid lika nervös. Så varför inte utmana sig själv lite. Med Carolines suveräna sömnadsbeskrivning gick det ju jättebra att sy dragkedjan på min första Wilma och Wide, så nu kände jag mig redo att göra en variant av mönstret. Utan delat framstycke, och med en kortare ej delbar dragkedja, (detta är stl. 98). 


Till att börja med klippte jag ut framstycket mot vikt kant, och även en känguruficka på samma sätt, så att lilleman kan samla stenar och annat spännande som en snart treåring tycker är kul att stoppa i den där fickan.


På framstycket mätte jag upp och markerade var dragkedjan skulle sitta. Såhär kan man räkna ut det:

Dragkedjan är 16 cm lång. Kragen i min storlek är 4,6 cm hög (mät din mönsterdel krage och ta bort 2 cm sömsmån). 16-4,6 = 12,6. 1 cm sömsmån kommer att försvinna från halsringningen på framstycket så lägg till 1 cm till de 12,6. Det blir 13,6 cm. Så 13,6 cm är så långt som jag mätte ner från mitt fram.

Jag sydde även ihop fram och bakstycke med ärmarna och klippte därefter upp mitt fram på framstycket, fram till 1 centimeter innan markeringen. Den sista biten klippte jag snett ut så att det blir en liten triangel längst ner.

Jag klippte också ut en vindlist, lagom lång för min dragkedja, sydde på kragen och därefter dragkedja och vindlist på samma sätt som i beskrivningen som ingår i mönstret Wilma & Wide.

Till sist sydde jag en stickning runt dragkedjan, både för att det är dekorativt, men även för att fästa den nertill. Men det gällde att tänka sig för så att man inte sydde fast vindlisten på andra sidan av dragkedjan också. 

När dragkedjan väl var på plats var det bara att sy ihop resten av tröjan, med fickan mitt på magen, och prova den på min lille kille.

Och det känns som att tröjan kommer bli välanvänd i höst. Den var varm och skön, var betyget, och han ville inte gärna ta av sig den igen när vi skulle gå in. Bättre betyg kan man inte få!

 

***

Tack så mycket bästa Charlotte för denna härliga inspiration och beskrivning! Själv blev jag väldigt inspirerad och har redan tänkt ut tyg till en Wilma & Wide tröja! 

Spana gärna in Charlottes instagramsida för mer inspiration.